Systeemschouw

Systeemschouw UiterwaardenOnze systeemschouw geeft je grondig inzicht in wat er gaande is in je team, afdeling of organisatie en in wat er speelt onder de medewerkers. Het onderzoekt wat mensen nodig hebben om zich betrokken en bevlogen te voelen en wat er nodig is om een veilige, prettige werkomgeving te creëren voor iedereen, zodat er optimaal resultaat behaald kan worden.

Een systeemschouw is geschikt bij taaie, terugkerende problemen. Problemen waar je al vaker energie in hebt gestoken, maar die je niet opgelost krijgt, terwijl ze wel een cruciale impact hebben op de dagelijkse gang van zaken en op de resultaten van je team, afdeling of organisatie.

Bij een systeemschouw kijken we grondig vanuit verschillende perspectieven naar wat er speelt, zowel zichtbaar ‘boven water’, als onzichtbaar ‘onder water’

Het traject
Een systeemscan is altijd maatwerk, waar we samen met jou een offerte voor maken. Onze ervaring is dat de volgende stappen daar een plek in krijgen.

Startbijeenkomst met het leiderschapsteam
Voor een verandering is het cruciaal dat de leiders hun rol en verantwoor­ delijkheid kunnen nemen. In de start­ bijeenkomst wordt het team in positie gezet.

Onderzoeken van de geleefde werkelijkheid
In deze fase leggen we bloot wat er werkelijk speelt in de organisatie en waar de hefbomen voor verandering zitten (de factoren die een positieve impact kunnen hebben). Dat doen we door daadwerkelijk door de organisatie te lopen, door interviews – mondeling en/ of schriftelijk en door andere pas­ sende interventies zoals het systemisch tekenen van de situatie of het doen van een organisatie-opstelling.

Inzichtbijeenkomst met leiderschapsteam
De uitkomsten van het onderzoek worden besproken en geduid in het leiderschapsteam. Op basis hiervan worden de eerste stappen van de gewenste verandering uitgewerkt en in een plan van aanpak gevat. We staan hier ook stil bij de betrokkenheid van de medewerkers bij het laten ontstaan en vormgeven van de gewenste verandering

Opvolging van uitkomsten
De systeemscan is nu klaar en de eerste stappen op het pad vooruit zijn geschetst. Op dit pad kan Uiterwaarden ondersteunen via o.a. coördinatie, ondersteuning, interventies, coaching, teamontwikkeling en leiderschapsontwikkeling.

Borging en evaluatie
Gedurende het traject blijven samen aandacht houden voor de borging van resultaten en het evalueren op de passende focus en de gewenste impact.

Meer weten over de systeemschouw?
Laat het ons weten via margriet@uiterwaarden.com

Download “Flyer Systeemschouw”

Systeemschouw.pdf – 92 keer gedownload – 2,81 MB

Verder praten? Plan hier je telefonische kennismaking

Op de hoogte blijven van nieuws en komende evenementen? Schrijf je hier in voor onze informatiemail